zondag 19 juli 2015

verzadigingsinkomen

Verzadigingsinkomen


De term verzadigingsinkomen komen we tegen bij de verdeling van de uitgaven, gerelateerd aan het inkomen, zoals bij de wet van Engel.

De term verzadigingsinkomen wil zeggen dat men bij een stijgend inkomen niet meer aan een bepaald goed uit gaat geven.

Je gaat niet meer aan koffie en thee uitgeven of er veel meer van drinken als je inkomen hoger wordt.

Hooguit neem je een betere en wat duurdere kwaliteit maar ook dat is eindig.
Gebruikte begrippen in verzadigingsinkomen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

uitgeven
  ... onder het uitgeven van effecten verstaan we het onderhands of openbaar via de beurs plaatsen van effecten...Lees meer
wet van engel
  ... de wet van engel kijkt naar het verband tussen de uitgaven aan voeding en het inkomen...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.