maandag 20 april 2015

codering hypotheek

Codering hypotheekWe spreken van een codering hypotheek ofwel een BKR-hypotheek als u een hypotheek zoekt maar ook een negatieve aantekening heeft (ook wel een BKRcodering) genoemd bij de BKR in Tiel.

De BKR houdt namelijk het betalingsgedrag van particulieren bij over een groot aantal voorbije jaren.

Daarbij maakt de reden van het slechte betalingsgedrag niet uit, iedereen wordt in hetzelfde wanbetalershokje gestopt.

Inmiddels zijn er een aantal partijen op de markt die wel een hypotheek verstrekken ondanks een BKR codering. De tarieven en andere voorwaarden zijn vaak wel een stuk slechter dan bij een "normale" hypotheek.
Gebruikte begrippen in codering hypotheek


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

betalingsgedrag
  ... onder het betalingsgedrag verstaan we de manier waarop en de mate waarin personen bedrijven of andere instellingen zich houden aan...Lees meer
bkr hypotheek
  ... we spreken van een bkr hypotheek als u een hypotheek zoekt maar wel een aantekening heeft ook wel een...Lees meer
hypotheek
  ... een hypotheek ook wel onderzetting genoemd is een vorm van een lening waarbij onroerend goed of een te boek gesteld...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiĆ«ren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
stuk
  ... een stuk is een andere benaming voor een aandeel of een obligatie...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.