Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 14 april 2015

symmetrisch risico

symmetrisch risico


Wat is symmetrisch risico

We spreken in de financiële wereld van een symmetrisch risico als het risico dat we met een transactie lopen even groot is als de mogelijke opbrengst.

Voorbeeld van een symmetrisch risico

Stel we gooien een euromunt van uzelf op. Bij kop krijgt u een euro van de tegenpartij. Bij munt gaat deze euro naar de tegenpartij. Dit is een voorbeeld van symmetrisch risico. De mogelijke opbrengst en het mogelijke verlies zijn beiden 1 euro.

symmetrisch risico
soort van symmetrie

 

Symmetrisch risico bij financiële transacties

De meeste financiële transacties voldoen hier niet aan. Stel u koopt een aandeel van 100 euro. Er is altijd een kans dat u dat geld definitief kwijt bent. Dus wil dit een symmetrische transactie worden, dan moet uw aandeel ook 100 euro meer waard kunnen worden. Dat kan natuurlijk maar zeker is het beslist niet. En al helemaal niet binnen welke termijn dat zou moeten gaan gebeuren.

Symmetrisch risico bij financiële transacties met hefboomwerking

Met producten met een hefboomwerking zoals opties is het nog veel erger. Daar speelt ook de waardeontwikkeling van de onderliggende waarde een rol, naast beweeglijkheid, renteniveau en de resterende levensduur van de optie. Daar zal zelden of nooit een symmetrische transactie van te maken zijn.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.