vrijdag 20 maart 2015

vijven en zevens

vijven en zevensIn de categorie beurswijsheden vinden we ook de vijven en zevens theorie die beleggers gebruiken om een voorspelling voor de beurs te doen.

Het komt er op neer dat de beurs, en dan met name Wallstreet,  het "altijd" beter doet in een jaar dat op een 5 eindigt (2015) bijvoorbeeld en slechter in een jaar dat eindigt op een 7 (1987).

Het lijkt een weinig onderbouwd verhaal dat echter toch op dit soort jaren de kop op blijft steken.
Gebruikte begrippen in vijven en zevens


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beter
  ... beter is een beursterm voor licht hogere koersen dus in de zin van "de koersen waren over het algemeen beter dan...Lees meer
beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
wallstreet
  ... zowel het adres van de New York Stock exchange als een veel gebruikte benaming...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.