Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 8 januari 2015

Call/Put ratio

Call/Put ratioDe Call/Put ratio is de verhouding tussen het aantal verhandelde callopties en putopties over een bepaalde periode.

De call/put ratio kan een aanwijzing geven van de korte termijn verwachting van optiebeleggers. Het is in zekere zin een sentiment indicator.

Verkoopsignalen call/put ratio

Als de 3-daagse call/put ratio stijgt tot boven 3 en een top maakt, dient er rekening gehouden te worden met een korte termijn top.

Als de 10-daagse call/put ratio stijgt tot boven 3 en een top maakt, dient er rekening gehouden te worden met een middel-lange-termijn top.

Een neerwaartse crossing van de 3-daagse door de 10-daagse call/put ratio boven 3, terwijl tevens de 10-daagse call/put ratio daalt, geeft het betrouwbaarste verkoopsignaal.

Koopsignalen call/put ratio

Als de 3-daagse call/put ratio daalt tot onder 1.50 en een bodem maakt, dient er rekening gehouden te worden met een korte-termijn bodem.

Als de 10-daagse call/put ratio daalt tot onder 1.50 en een top maakt, dient er rekening gehouden te worden met een middel-lange-termijn bodem.

Een opwaartse crossing van de 3-daagse door de 10-daagse call/put ratio onder 1.50, terwijl tevens de 10-daagse call/put ratio stijgt, geeft het betrouwbaarste koopsignaal.

De Call/put ratios van grote indices zoals de OEX en de and SPX worden vaak vertekend door zaken als arbitrage en hedging en geven daarom niet altijd het echte sentiment aan.

Gebruikte begrippen in callputratio


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

aanwijzing
  ... Onder aanwijzing of het aanwijzen van een belegger verstaan we het selecten van een belegger met een short positie om...Lees meer
arbitrage
  ... Onder arbitrage verstaan we de professionele handel die profiteert van koers verschillen tussen verschillende beurzen op hetzelfde tijdstip door transacties...Lees meer
call
  ... de losse term call kan in diverse betekenissen worden gebruikt in de eerste plaats voor een calloptie en in de tweede...Lees meer
hedging
  ... de term "hedge" heeft tegenwoordig een rare bijsmaak die voortkomt uit de acties van sommige hedgefunds die soms rare transacties...Lees meer
korte termijn
  ... het begrip korte termijn betekent als het over kloktijd gaat 'op de korte duur' waarbij onder kort vaak korter...Lees meer
ratio
  ... ook een ratio is een getalsverhouding tussen twee grootheden kengetallen zijn vaak in de vorm van een ratiokengetallen worden gehanteerd...Lees meer
sentiment
  ... misschien wel de beste manier om het sentiment rond een bepaald aandeel te analyseren is het bekijken...Lees meer
termijn
  ... termijn heeft meerdere betekenissen 1 periode tussen opeenvolgende tijdstippen 2 bedrag dat periodiek verschuldigd is...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.