Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 16 december 2014

Zelfverbetering voor traders

Zelfverbetering voor traders

"Verbeter de wereld en begin bij jezelf". Die aloude scheurkalenderwijsheid is de wereld van de trading op het lijf geschreven.

Bijna elke trader moet namelijk regelmatig werken aan zichzelf. Hij moet zich steeds weer voorhouden dat de markt altijd de juiste kant op gaat, dat de markt die richting geheel zelf bepaalt en dat je geen geld kunt verdienen als je niet bereid bent om daar rekening mee te houden.

Ofwel, zet jezelf nooit vast met een bepaalde mening. Durf gewoon toe te geven dat je het wel eens mis zou kunnen hebben. Die kans is namelijk net zo groot als wanneer je het wel goed hebt.

Werk er constant aan om de markt objectief te bekijken. U mag nooit, maar dan ook nooit toegeven aan de angst dat u wellicht een foute beslissing genomen hebt. Dan krijgen we fouten en daarmee bitter slechte tradingprestaties. En die zijn helemaal dodelijk voor uw kennelijk toch al niet beste zelfvertrouwen.

Dan veroorzaakt u zelf die verliezen waar u zo bang voor was en dat kan toch niet de bedoeling zijn, nietwaar? En ons onderbewuste is koppig genoeg om het een volgende keer weer te laten gebeuren. Want zo werkt onze geest nu eenmaal.

U zult ook moeten werken aan uw tradingplan en regels, wat zeker niet wil zeggen dat u ze steeds maar weer om moet gooien. Integendeel. U moet leren u aan de regels te houden en dat gaat het beste als u ze door en door begrijpt. Een regel waarvan de achtergronden niet weten is nauwelijks te volgen. Pas als een regel bewezen niet werkt mag u hem bijstellen maar daarna is deze regel weer lange tijd heilig.

Soms houden die regels ons uit de markt. En zijn we geneigd toch in te stappen en daarmee dan desnoods de regels maar te breken. Fout!. Het breken van de regels gaat u geld kosten. Zo eenvoudig is dat.

Leer objectief te zijn. De noodzaak van objectief zijn is voor een trader niet genoeg te herhalen. Als u de markt de schuld van fouten gaat geven en in uw eigen illusies blijft volharden dan is het niet of nauwelijks mogelijk om uzelf te leren uzelf te verbeteren tot het niveau van de succesvolle trader.

Wees eerlijk naar uzelf. Alleen uzelf bent namelijk verantwoordelijk voor alles. Voor uw falen maar natuurlijk ook voor uw succes. Ook dat is uw eigen verdienste.

U bent verantwoordelijk. U bent degene die de trade op de markt plaatst. Anderen de schuld geven vertraagt alleen maar de tijd die nodig is om succesvol te worden dus doe dat nooit. Iedereen weet dat slechte gewoonten gemakkelijk aan te leren zijn en lastig af te leren. Gelukkig geldt hetzelfde verhaal voor goede gewoonten. Maar het kost tijd, moeite en vooral de wil om het te doen.

Voor mensen die eens anders tegen het maken van fouten bij trading aan willen leren kijken is [dit] een leuk artikel op dit weblog.
Gebruikte begrippen in zelfverbetering voor traders


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

angst
  ... Angst mag een vreemde term lijken op een website voor beleggers maar het is voor menige belegger en trader verreweg...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
kant
  ... onder de kant verstaan we de bepaalde zijde van een markt of beursnotering welke notering betrekking heeft op de biedprijs...Lees meer
kosten
  ... kosten zijn de in geld uit te drukken waarde van hoeveelheden productiefactoren die bij de productie van goederen en diensten...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
trade
  ... een trade is een complete effectentransactie het gaat vaak om opties termijncontracten en andere derivaten we hebben het dus over...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
trading
  ... trading is het veelgebruikte begrip voor handel op de financiële markten en de termijnmarkten voor grondstoffen voor de korte tot...Lees meer
tradingplan
  ... een tradingplan is te vergelijken met een bedrijfsplan bij een startend bedrijk. Een goed plan is van levensbelang voor elke trader....Lees meer
vast
  ... vast is een beursterm voor een beurs met veel fondsen met stijgende koersen...Lees meer
verliezen
  ... we spreken van verliezen bij effecten wanneer deze in koers dalen verliezen staat tegenover winnen we komen het tegen in de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.