Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 28 oktober 2014

stichting

stichtingDe stichting is een rechtspersoon zonder leden of aandeelhouders, die is opgericht om met een bepaald vermogen een in de statuten is vermeld doel te realiseren.

Meestal gaat het om een ideëel of sociaal doel.

Een stichting mag winst maken, maar voor de uitkering van die winst gelden wel beperkingen.

In die gevallen dat een stichting een onderneming drijft, wordt er vennootschapsbelasting over de winst geheven.

De vraag of er wel of geen omzetbelasting (BTW) moet worden betaald, is niet op voorhand te zeggen en zal door een deskundige van geval tot geval bekeken moeten worden.

De bestuurders van een stichting zijn in principe niet aansprakelijk voor schulden mits de statuten door de notaris zijn gepasseerd.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.