Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 29 mei 2014

Homogene goederen

Homogene goederenOnder Homogene goederen verstaan we goederen die in het oog van de consument een bepaalde behoefte even goed bevredigen. Ze worden dus door de consument als min of meer gelijkwaardig gezien. Er is daardoor ook geen voorkeur voor een aanbieder.

De consument gaat bij homogene goederen uitsluitend op prijsverschillen letten omdat deze goederen voor hem alleen daarin verschillen.

Homogene goederen worden niet altijd door de consument als zodanig ervaren. Veel technische producten of zogenaamde A-merken zijn dezelfde producten in een ander jasje. Toch kunnen sommige consumenten hun voorkeur hierin met veel fanatisme verdedigen.
Gebruikte begrippen in homogene goederen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

consument
  ... een consument of consumptiehuishouding of gezin of gezinshuishouding is iedere eenheid persoon of groep van personen die geproduceerde goederen koopt...Lees meer
goederen
  ... goederen is een algemene term uit de economie hierbij verstaan we onder goederen alle zaken die in menselijke behoeften kunnen...Lees meer
min
  ... de term min wordt gebruikt in de verbinding "in de min staan" wat staat tegenover "een plus noteren"...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.