Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 27 april 2014

systeemprofiel

SysteemprofielHet systeemprofiel is een simpele manier om direct snel een indruk te krijgen van de prestaties van een tradingsysteem.

We doen dit bijvoorbeeld met een spreadsheetprogramma. Het werkt als volgt.

We nemen alle tradingresultaten, en sorteren deze van groot naar klein.

De hoge winsten komen dus bovenaan, en de grote verliezen aan het einde.

Hiervan tekenen we een grafiek.

Deze krijgt dan een vorm zoals in de afbeeldingen hieronder.

We zien dat er in elke afbeelding een figuur met twee oppervlakken ontstaat, één boven de x-as met de positieve resultaten (gemerkt met A), en de ander onder de x-as met de negatieve resultaten. (gemerkt met B).

In principe kun je stellen, dat hoe groter het oppervlak A ten opzichte van het oppervlak van B, hoe beter het systeem en hoe hoger de uitkomst op termijn zal zijn.

Is het met het blote oog moeilijk te zien welk oppervlak het grootste is, ga er dan van uit dat het systeem niet bruikbaar is.

Het verschil moet goed duidelijk zijn.

Hoge winsten, maar ook veel kleine verliezen.


 In de bovenstaande afbeelding zien we een vrijwel ideaal tradingsysteem.

Oppervlak A is duidelijk groter dan B, en zowel de positieve als de negatieve resultaten zijn redelijk constant.

Wellicht zijn de verliezen nog wat te groot, is dienen ze sneller genomen te worden.

Hoge winsten, maar ook veel kleine verliezenIn de afbeelding hierboven een systeem dat minder positieve resultaten boekt, maar wel veel hogere winsten dan verliezen maakt.

Het systeem lijkt op het oog op de grens van bruikbaarheid te zitten.

Een onmogelijk te hanteren systeem


Het systeem met het profiel uit de bovenstaande afbeelding maakt zowel hoge winsten als verliezen.

Het zal door die hoge verliezen psychologisch niet simpel te hanteren zijn.
Gebruikte begrippen in systeemprofiel


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beter
  ... beter is een beursterm voor licht hogere koersen dus in de zin van "de koersen waren over het algemeen beter dan...Lees meer
resultaten
  ... met de verzamelnaam resultaten bedoelen we de kwartaal halfjaar of jaarcijfers wordt gebruikt in de zin van "de resultaten bekendmaken"...Lees meer
stellen
  ... onder het stellen verstaan we het geven van twee prijzen &#8211 een biedprijs en een laatprijs &#8211 waartegen de afgever...Lees meer
termijn
  ... termijn heeft meerdere betekenissen 1 periode tussen opeenvolgende tijdstippen 2 bedrag dat periodiek verschuldigd is...Lees meer
verliezen
  ... we spreken van verliezen bij effecten wanneer deze in koers dalen verliezen staat tegenover winnen we komen het tegen in de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.