Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 30 april 2014

Buying the winners strategie

Buying the winners strategieDe "buying on strength, selling on weakness" ofwel de "Buying the winners strategie" is een techniek die door sommigen wordt bejubeld en die op hetzelfde moment bij anderen sterk ter discussie staat.

Het gaat uit van de technische analyse techniek RSI.

Elke maand worden de fondsen geselecteerd met een RSI van boven de 80.

Deze RSI overigens op veel plaatsen terug te vinden, en er zijn ook sites waar je op dit criterium kunt selecteren.

Het gaat ervan uit dat de trend flink stijgt in korte termijn.

Of liever, gezien het terugkijk principe van de RSI wat de koers de afgelopen periode heeft gedaan.

Wat natuurlijk het grote gevaar in zich heeft, dat het grootste deel van de stijging al weer voorbij is.

Overigens wordt ook de relatieve sterkte van een fonds ten opzichte van zichzelf, of ten opzichte van een relevante index als de AEX meegenomen bij het uitwerken van deze strategie.

Het exit signaal vinden we als de RSI onder de 70 daalt.

Ook de relatieve sterkte dient positief te zijn.

Een ander exit signaal als de de relatieve sterkte door haar eigen gemiddelde zakt.

Het exit-signaal wordt daarom gegeven als de trend niet meer opwaarts is, dan wel als het fonds minder goed presteert dan de beursindex.
Gebruikte begrippen in buying the winners strategie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

analyse
  ... De term analyse komen we in de beleggingswereld vaak tegen. Afhankelijk van de context kan het begrip verschillende betekenissen hebben...Lees meer
fonds
  ... de term fonds is een verzamelnaam voor aandelen obligaties etc het komt waarschijnlijk van het engelse fund als we spreken over...Lees meer
gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
technische analyse
  ... technische analyse is omstreden volgens vele "echte beleggers" zoals ze zichzelf voor in beleggingsclubs graag noemen is technische analyse een...Lees meer
trend
  ... de trend is de lastig te bepalen langere termijn beweging van een aandeel of de markt in zijn geheel...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.