Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 14 maart 2014

Scalping

ScalpingScalping is een handelstechniek waarbij geprobeerd wordt met relatief grote posities te profiteren van kleine koersbewegingen.

Scalping is een gevaarlijke techniek als je veel transactiekosten moet betalen en is daardoor eigenlijk alleen geschikt voor de professionele handel.

Een trader die zich bezighoudt met scalping, (we spreken dan ook van een scalper) moet een zeer sterk gevoel hebben voor het moment dat hij in de markt stapt, met een even sterk gevoel wanneer hij er weer uit gaat stappen. Een scalper zal alleen trades uitvoeren waarbij hij tevoren weet wat zijn kansen en risico's zijn.

De posities die een scalper inneemt zijn in het algemeen nog korter dan die van een daytrader. Het is bij scalping niet ongebruikelijk om 5 tot 10 transacties per dag uit te voeren.

Het gereedschap van de scalper is dan ook gebaseerd op tickkoersen en minuutkoersen. De meeste scalpers gaan ervan uit dat er een duidelijke trending markt voor nodig is om kwalitatief goede trades uit te kunnen voeren. Deze trades zullen vrijwel altijd in de richting van de trend uitgevoerd worden op het moment dat de markt deze trend even tijdelijk dreigt te verlaten.
Gebruikte begrippen in scalping


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

daytrader
  ... een daghandelaar is een beurshandelaar die volledig opereert voor eigen rekening en die tracht zaken te doen binnen de dagelijkse...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
tickkoersen
  ... we maken gebruik van zogenaamde tickkoersen of tikkoersen als we elke verandering van koers willen signaleren en vastleggen...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
transactiekosten
  ... het zogenaamde transactiemotief is een motief voor het aanhouden van kasgeld en andere primaire liquiditeiten om verschillen in het patroon...Lees meer
trend
  ... de trend is de lastig te bepalen langere termijn beweging van een aandeel of de markt in zijn geheel...Lees meer
trending markt
  ... we spreken van een trending markt of market op het moment dat de markt zich in een duidelijk herkenbare...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.