Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 12 maart 2014

Overlopende posten

Overlopende postenOnder overlopende posten die ook wel zwevende posten worden genoemd verstaan we mutaties in een administratie die nog niet in een andere administratie zijn verwerkt.

Deze situatie doet zich bij voorbeeld voor in de relatie tussen een hoofdkantoor en een bijkantoor of tussen twee banken.

Vertalingen van Overlopende posten

Engels:  items in transit

Gebruikte begrippen in overlopende posten


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bijkantoor
  ... een bijkantoor wordt ook een filiaal genoemd een bijkantoor is een onderdeel van een instelling dat op een ander adres...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.