Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 26 maart 2014

Gevestigde staatsschuld

Gevestigde staatsschuldAls men het op de tv of in de kranten heeft over de staatsschuld dan heeft men het meestal over de gevestigde staatsschuld.

De gevestigde staatsschuld wordt ook wel de geconsolideerde staatsschuld genoemd.

We praten over de langlopende staatsschuld die is ontstaan door de r financiering van begrotingstekorten of bijvoorbeeld reddingsoperaties bij banken zoals bij Fortis/ABN in 2008.

De langlopende staatsschuld is meestal in de vorm van grootboekinschrijvingen, obligatieleningen en langlopende onderhandse staatsschuld.

De engelse vertaling is "longterm public debt".


Gebruikte begrippen in gevestigde staatsschuld


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

financiering
  ... houdt de manier in waarop een huishouding aan geld komt om de uitgaven te vergroten bijvoorbeeld hoe een gezin aan...Lees meer

Begrippen waar gevestigde staatsschuld in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

agentschap van het ministerie van financiën
  ... Het agentschap van het ministerie van financiën is ingesteld door het ministerie van financien en...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.