Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 29 maart 2014

Beursgraadmeter

Beursgraadmeter


Wat is een beursgraadmeter?

Een beursgraadmeter moet liefst in één gemakkelijk te interpreteren getal, een indicatie geven van het sentiment op de beurzen. Maar omdat in de media in het algemeen uitsluitend naar een beursindex als de AEX of de DowJones wordt gekeken, is de betrouwbaarheid van deze beursbarometer, zoals deze vaak genoemd wordt, in het algemeen heel ver te zoeken. 

Voor een goed beeld is meer nodig dan wat de media ons op dit punt vertellen. Overigens niet uit kwaadaardigheid maar puur uit een gebrek aan kennis en inzicht.

Sentimentsindicator als beursgraadmeter

Alternatieve beursgraadmeters

Beter is het om er bijvoorbeeld ook een advance-decline lijn bij te halen. Deze wordt berekend over het aantal stijgende minus het aantal dalende aandelen op de dag die we analyseren willen. Het geeft aan of er een overwegende koopdruk of verkoopdruk heerste op de beurs. 

Een andere manier is om gebruik te gaan maken van een echte sentiment indicator zoals bijvoorbeeld de uiterst betrouwbare trendkanaalanalyse


Gebruikte begrippen in beursgraadmeter


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

Ad lijn of advance-decline lijn
  ... Adlijn is een afkorting van advance-decline lijn. Een groot verschil tussen elektronisch geld en bijvoorbeeld de dollar of de euro is de manier...Lees meer

 
Beursindex
  ... het begrip beursindex wordt dagelijks in de media genoemd bijvoorbeeld de aex of de dowjones maar wat is nu zo'n...Lees meer

 
Indicatie
  ... de indicatie zijn de eerste bied en laatkoersen die een hoekman of de vergelijkbare functionaris die hem op de beurs heeft...Lees meer

 
Indicator
  ... we komen de term indicator tegen in brede zin en in engere zin in de wereld van de technische analyse...Lees meer

 
Sentiment
  ... misschien wel de beste manier om het sentiment rond een bepaald aandeel te analyseren is het bekijken...Lees meer

Begrippen waar beursgraadmeter in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

Psychologische grens
  ... als u het beursnieuws een beetje volgt via publicaties radio en tv dan zult u regelmatig horen dat de...Lees meer

 
Straits timesindex
  ... onder de straits times index verstaan we de beursgraadmeter van singapore...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.