Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 18 maart 2014

Geldillusie

Geldillusie


Onder een geldillusie verstaan we de vergelijking van geldbedragen met elkaar die betrekking hebben op verschillende tijdstippen, zonder daarbij rekening te houden met de tussentijdse waardedalingen of stijgingen van de gehanteerde geldeenheid.

Of wat anders beredeneerd: Het verschijnsel dat mensen denken dat ze rijker zijn geworden na een loonsverhoging terwijl zij er eigenlijk reëel er niet op vooruitgegaan zijn, omdat de prijzen ook gestegen zijn, en door deze loonsverhoging mogelijk nog meer zullen stijgen.

Ook het verschijnsel dat bijvoorbeeld 2,2 gulden net zo veel was als 1 euro werd in die tijd vaak met geldillusie aangeduid. Het vergelijken van de bedragen was lastig en vooral aan de inkomsten kant leek alles wel erg weinig waard geworden.

Puur een psychologisch effect maar zeker in de eerste jaren van deze eeuw wel degelijk aanwezig.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.