Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 3 november 2013

Macd Histogram

Macd Histogram

De Macd Histogram is een van de MACD ofwel moving average convergence divergence afgeleide grafiek, waarbij uit het verschil tussen de MACD lijn en de signaallijn een nieuwe waarde wordt bepaald.

De MACD histogram wordt in het algemeen onder de eigenlijke koersgrafiek afgebeeld, zoals ook in onderstaande afbeelding het geval is. In eerste oogopslag lijkt de grafiek dan ook op die van de MACD maar er zijn forse verschillen.


macd histogram

Berekening MACD-Histogram


De berekening van de MACD-Histogram is simpel als we de waarden van MACD al berekend hebben. We nemen de MACD lijn en trekken daar de signaallijn vanaf. Als we er een gewone MACD grafiek bij pakken dan is het de blauwe staafgrafiek min de rode lijn,

In de grafiek zien we de MACD-Histogram terug als een blauwe staafgrafiek. Verwar deze dus niet met de gewone MACD. 


Interpretatie van de  Macd Histogram

Als deze MACD-histogram stijgt, dan duidt dit op een uptrend in de koers. En een dalende MACD histogram duidt op een downtrend


Als het verschil met de nullijn groter wordt geeft dat een forse top of dal. Dit duidt op een stevige rally of downtrend.

Ligt de grafiek tond de 0 dan duidt dit op een rustige, vrij trendloze markt.

Er wordt wel gesteld dat MACD-histogram het verschil aangeeft tussen de consensus over de markt op korte termijn en die op een langere termijn. Een stijgende lijn geeft aan dat de bulls in kracht winnen. Een dalende lijn geeft aan dat de bear het voor het zeggen krijgen.

De absolute afstand van de staafgrafiek tot de 0 lijn zegt op zich ver der niet zo veel. De Macd Histogram is in principe een inhoudsloos getal. Het gaat bij deze indicator puur om de richting en dan lijkt het een vrij betrouwbare indicator te zijn waarbij deze goed visueel te volgen is in de grafieken. Dat is wel eens anders met bepaalde indicatoren. Veel Traders hebben de Macd Histogram dan ook opgenomen in hun gereedschapskist.

Belangrijk is het optreden van een omslagpunt. Dat kunnen we aan zien komen omdat de kracht van een stijging dan wel van een daling af begint te nemen. Dat is met het oog goed waar te nemen. De verschillen tussen de staven van de staafgrafiek worden namelijk kleiner.

Extra sterk signaal

Volgens Elder is er extra aandacht geboden als de  Macd Histogram divergentie gaat vertonen met de koers. Dit is een signaal dat een flinke koersbeweging te verwachten valt. Het is volgens hem geen signaal dat veel voorkomt maar als dat gebeurt, is de voorspellende waarde buitengewoon groot. Een signaal dus om in de gaten te houden.De Macd Histogram betreft een vrij bekende indicator. Deze is in de meeste technische analyse software wel  terug te vinden.

MACD histogram grafiek
klik voor grotere afbeeldingVanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.