Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 10 september 2013

calloptie

calloptieEen calloptie is een recht om op of tot een bepaalde datum ( uitoefendatum ) een goed (de onderliggende waarde) te kopen tegen een van te voren afgesproken prijs die de uitoefenprijs wordt genoemd

Callopties in plaats van aandelen

Er bestaan callopties zijn met lange looptijden. (overigens niet te verwarren met Long opties, dat is een totaal ander begrip).

Deze langlopende callopties hebben een looptijd van 3 tot 4 jaar.

Deze opties kunnen uitstekend dienen als vervanger van aandelen.

Deze langlopende opties worden ook wel LEAPS genoemd.

Voordelen van langlopende callopties. De investering is veel lager ofwel Je kunt meer in een fonds investeren voor hetzelfde geld.

Langlopende opties kunnen dienen als dekking voor kortlopende geschreven callopties, waarbij je dus je rendement extra kunt verhogen door te schrijven.

Sterker nog, in de meeste gevallen is het mogelijk om op deze wijze de optie "gratis" te verkrijgen.

Bij een forse val van de onderliggende waarde zullen langlopende callopties stabiliseren, omdat er een bedrag aan verwachtingswaarde overblijft.

Het risico is dus wat lager.

De transactiekosten bij opties zijn aanzienlijk lager dan bij aandelen.

Nadelen heeft deze construct ook Je ontvangt namelijk geen dividend, maar het feit dat de koers van het aandeel bij dividenduitbetaling omlaag gaat werkt wel negatief door in de koers van de optie.

Je betaalt premie voor verwachtingswaarde waar je uiteindelijk niets aan hebt.

Callopties mogen niet dienen als onderpand in een effectenportefeuille De verhandelbaarheid of liquiditeit is trouwens niet altijd even geweldig, iets waar we rekening mee moeten houden bij het gedwongen sluiten van een positie. Soms kan het interessant zijn om ze uit te laten oefenen om daarna de aandelen weer te verkopen, bijvoorbeeld door het schrijven van een at-the-money call. Een kwestie van rekenen, met name qua verwachtingswaarde.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.