Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 4 september 2013

aandeel aan toonder

Aandeel aan toonderEen aandeel aan toonder is een vorm van een aandeel, waarbij degene die het kan tonen (Hij is dus de toonder) en dus in bezit heeft als de rechtmatige eigenaar van het aandeel wordt gezien. Met andere woorden: De toonder van het aandeel is de rechthebbende.

Een aandeel aan toonder wordt ook wel een toonderaandeel genoemd.

Een aandeel aan toonder is een fysiek aandeel

Het is duidelijk dat het bij een aandeel aan toonder om een fysieke aandeel gaat. Dus een waardepapier.. Waardepapieren zijn gemakkelijk buiten de beurs om te verhandelen. Bijvoorbeeld direct tussen aandeelhouders onderling. Gewoon overdragen van deze fysieke stukken is al voldoende voor de eigendomsoverdracht. Geen beurs, zelfs geen notaris.

Het aandeel aan toonder is omslachtig en duur

Omdat er veel bezwaren zijn tegen fysieke aandelen zoals het gevaar van verlies, diefstal, beschadiging, brand etc. wordt het aandeel aan toonder nauwelijks meer uitgegeven. Het is veel te omslachtig en veel te duur.

Er bestaan ook aandeelhouders, die van een aandeel aan toonder spreken, bij alle aandelen die niet op naam zouden staan. Hier vallen dan ook automatisch alle girale aandelen onder, wat volgens deze redenatie het begrip aandeel aan toonder wel erg ruim zou maken.

Wij onderschrijven deze benadering van het begrip aandeel aan toonder daarom hier niet.

Trommelpapier als alternatieve naam voor aandelen aan toonder

Een term voor aandelen aan toonder die we wel eens tegenkomen is trommelpapier, met andere woorden, aandelen die we in een trommel kunnen bewaren om er eens per jaar de dividendbewijzen af te knippen.

Vertalingen aandeel aan toonder

Engels: Bearer Share.
Duits:  Inhaberaktie
Frans:  Action au porteur

Gebruikte begrippen in aandeel aan toonder


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

Aandeel
  ... Dit is het algemeen gesproken een deel van een gezamenlijke eigendom. Bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap of een gedeeld eigendom in een bedrijf...Lees meer

Aandeelhouders
  ... De aandeelhouder is de wettelijke bezitter van een aandeel. Hierdoor wordt hij economisch medeeigenaar van een besloten of naamloze vennootschap...Lees meer

Aandelen
  ... is het meervoud van aandeel. Maar heeft vaak op zichzelf een wat afwijkende betekenis...Lees meer

Action
  ...ouderwets woord voor een aandeel dat in de praktijk niet meer wordt gebruikt...Lees meer

Beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats. Bijvoorbeeld voor effecten zoals aandelen, obligaties, opties ,futures, agrarische termijncontracten en warrants. In Nederland is dit de beurs van Amsterdam, Beursplein 5..Lees meer

Eigenaar
  ... een eigenaar van iets is degene die, volgens de wet, het volledig eigendom ofwel zowel het juridisch eigendom als economisch eigendom heeft...Lees meer

Trommelpapier
  ... onder trommelpapier verstaan we fysieke effecten die na aankoop langdurig worden aangehouden en als een vast vermogensbestanddeel worden beschouwd...Lees meer

Verlies
  ... we spreken van het maken van een verlies als de gerealiseerde opbrengst van een financiĆ«le transactie een lager bedrag opbrengt dan de oorspronkelijke investering...Lees meer

Begrippen waar aandeel aan toonder in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

Aandeel op naam
  ... Een aandeel op naam is een aandeel dat voorzien is van de naam van de aandeelhouder en dat...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.