Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 2 januari 2017

Coöperatieve Vereniging

Coöperatieve Vereniging


Een coöperatieve vereniging is een organisatie waarbij alle leden dezelfde doelstelling hebben. De belangrijkste eigenschappen van een coöperatieve vereniging zijn: Er is geen winstbejag; Alle leden delen mee in de winst, waarbij zij geen risico dragen voor eventuele verliezen;

Alle leden van de Coöperatieve Vereniging hebben stemrecht; Jaarlijks wordt een ledenvergadering gehouden, waarbij het bestuur verantwoording aflegt voor het beleid en de leden d.m.v. stemming het toekomstig beleid kan bepalen

De dagelijkse leiding van de Coöperatieve Vereniging is in handen van een directie, welke verantwoording aflegt aan het bestuur. Leden krijgen medezeggenschap in de coöperatie en worden jaarlijks uitgenodigd voor een ledenvergadering;

De leden zijn in bepaalde gevallen aansprakelijk voor de tekorten als de vereniging wordt geliquideerd. Bij deze aansprakelijkheid wordt onderscheiden:

WA = wettelijke aansprakelijkheid;
De leden moeten in geval van een tekort bijdragen; als een lid niet kan bijdragen, wordt diens deel over de overige leden omgeslagen ;

BA = beperkte aansprakelijkheid;
De aansprakelijkheid van de leden is tot een in de statuten genoemd maximumbedrag beperkt;

UA = uitgesloten aansprakelijkheid;
De aansprakelijkheid van de leden is statutair uitgesloten.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.