Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 29 februari 2016

Bill of lading

Bill of lading


Bij de Bill of lading, afgekort tot B/L onderscheiden we twee soorten namelijk

1. bare back bill of lading

Onder een bare back bill of lading verstaan we een connossement dat voor alle algemene vervoersvoorwaarden verwijst naar een andere bron dan het document zelf. Deze staan dus elders.


2. port-to-port bill of lading

Onder een port-to-port bill of lading verstaan we een connossement dat het zeetransport dekt van de haven van verscheping tot en met de haven van bestemming, al dan niet met overlading tussentijds.

Vaak wordt het gezien als een Engelse benaming voor connossement beschouwde en gebruikte uitdrukking, die echter van oudsher in de Verenigde Staten en thans ook in de uniforme regelen en usances voor documentaire kredieten de veel ruimere betekenis heeft van een algemeen transportdocument.
Gebruikte begrippen in bill of lading


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

connossement
  ... onder een connossement ook bekend onder de engelse term bill of lading verstaan we een document voorzien van een dagtekening...Lees meer
transportdocument
  ... een transport document wordt ook wel een vervoersdocument genoemd in principe is een transport document elk document dat dient...Lees meer

Begrippen waar bill of lading in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

marine bill of lading
  ... een marine bill of lading is een connossement voor het vervoer van goederen over zee...Lees meer
port to port bill of lading
  ... een porttoport bill of lading is een connossement dat het zeetransport dekt van de...Lees meer
fiata combined transport bill of lading
  ... een fiata combined transport bill of lading is een ingewikkelde term voor een connossement dat...Lees meer
bareback bill of lading
  ... Onder de term bare back bill of lading wordt een connossement verstaan dat voor alle algemene...Lees meer
combined transport bill of lading
  ... een combined transport bill of lading is 1 connossement dat als combined transport bill of lading is...Lees meer
connossement
  ... onder een connossement ook bekend onder de engelse term bill of lading verstaan we een document voorzien van een dagtekening...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.