Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 22 februari 2016

Vier procent model

Vier procent model 


Het zogenaamde Vier procent model  is ontwikkeld door Ned Davis. Het Vier procent model valt onder de market timing gereedschappen. Er wordt gebruik gemaakt van de slotkoers van de week van de Value Line Composite Index.

Als deze index ten opzichte van de vorige week een beweging van meer dan vier procent in een bepaalde richting heeft gedaan dan is er sprake van een koopsignaal of een verkoopsignaal.

Bijvoorbeeld een opgaande beweging van 3000 naar 3160 is er sprake van een koopsignaal want we hebben een stijging van meer dan vier procent ofwel 120 punten in dit geval.

Zou dezelfde index van 250 terugvallen naar 224 dan is er sprake van een koersval van meer dan vier procent (ofwel 10 punten in dit geval).

Zouden we deze strategie gebruikt hebben op de aandelenmarkt van New York in de periode 1993 tot 1998 dan zou dit ons een rendement van 241 procent hebben opgeleverd. De populaire buy and hold strategie zou in dezelfde tijd niet verder zijn gekomen dan 120 procent ofwel de helft van het haalbare rendement met het vier procent model

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.