Zoeken in deze blog

Translate

maandag 18 januari 2016

handelsverruiming

handelsverruiming


Het begrip handelsverruiming betekent dat de handel tussen lidstaten van een economische integratievorm (bijvoorbeeld de Europese Unie) wordt gestimuleerd door het wegvallen (of verlagen) van de tarieven.

Handelsverruiming is daarmee tegelijkertijd automatisch gebaseerd op het tegengaan van protectionistische maatregelen.
Gebruikte begrippen in handelsverruiming


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

europese unie
  ... onder de europese unie die werd opgericht bij het verdrag van maastricht in 1992 verstaan we een verzamelingnaam van...Lees meer
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer

Begrippen waar handelsverruiming in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

handels verruiming
  ... het begrip handelsverruiming betekent dat de handel tussen lidstaten van een economische integratievorm bijvoorbeeld de europese unie wordt gestimuleerd door...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.