Zoeken in deze blog

Translate

zondag 17 januari 2016

annealing

annealingDe onvertaalbare term annealing die ook wel simulated annealing wordt genoemd is afkomstig uit de wereld van de metallurgie maar wordt in de financiële context gebruikt bij kunstmatige intelligentie.

Die kunstmatige intelligentie wordt gebruikt voor het maken van voorspellingen voor de beurs. Hier is annealing een proces waarbij een neuraal netwerk zoekt naar een combinatie van variabelen om de fout met een bekende voorspelling (bijvoorbeeld uit het verleden) te minimaliseren.

Het zoeken wordt daarbij steeds gerichter door het samengaan van bestaande variabelen in nieuwe variabelen.

Een gelijksoortig proces doet zich voor bij gesmolten metaal dat afkoelt waarbij de moleculen van het metaal zichzelf constant opnieuw rangschikken. En daar heeft dit de naam aan te danken

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.