Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 16 mei 2015

sell in May and go away

Sell in May and go awaySell in May and go away is een klassieke beurswijsheid, waarmee aandeelhouders hun effecten verkopen voor de zomervakantie motiveren.

Ze doen dat omdat ze er zelf niet in geloven maar omdat ze wel verwachten dat andere beleggers dat gaan doen. Een extra aanbod is het gevolg wat meestal tot dalende prijzen leidt.

Hierdoor ontstaat een zelfvervullende profetie die de aanhangers van deze beurswijsheid sterkt in de houdbaarheid van deze theorie omdat deze zichzelf steeds lijkt te bewijzen.

In feite is het een van de vele voorbeelden van irrationeel gedrag van particuliere beleggers.

Daarnaast is bewering dat koersen gaan dalen domweg niet waar. Als we een wat ouder onderzoekje er naast leggen dat de koers van 1 mei met die van 1 juni vergelijkt, dan zien we dat dit in de helft van de gevallen waar is, en daarin wijkt het niet af van het gebruikelijke patroon:

1986 - +5,01
1987 - -0,61
1988 - -1,35
1989 - -1,92
1990 - +2,78
1991 - +0,71
1992 - +1,20
1993 - -1,83
1994 - -2,98
1995 - +3,51

Kortom, niet iets om enige waarde aan te hechten. Het begrip sell in  May and  go away moet u er beslist niet van weerhouden om rustig op vakantie te gaan.


Gebruikte begrippen in sell in may and go away


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandeelhouders
  ... De aandeelhouder is de bezitter van een aandeel waardoor hij economisch mede eigenaar van een vennootschap wordt...Lees meer
dalen
  ... het dalen van effectenkoersen is een begrip waarmee lagere koersen worden aangeduid...Lees meer
effecten
  ... stel dat we een beleggingsportefeuille op gaan bouwen dan worden we geconfronteerd met een veelheid aan mogelijkheden om in te...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
verkopen
  ... als iemand aan een ander goed levert en daarvoor met een bedrag in geld als tegemoetkoming ontvangt dan noemen we...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer
zelfvervullende profetie
  ... nergens is de kans van het optreden van een zelfvervullende profetie zo groot als in beleggersland...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.