zaterdag 16 mei 2015

á la baisse

á la baisse  Een á la Baisse Transactie is een vorm van een transactie waarbij een belegger die baissier wordt genoemd, bepaalde effecten verkoopt, die men niet bezit op het moment van verkoop, met het oogmerk de verkochte effecten terug te kopen op een tijdstip waarop de koers is gedaald en de fondsen vervolgens alsnog te leveren.

Het instrument van de a la baissetransactie wordt ook wel gebruikt door de hoekman (of diens opvolger) om een kooporder volledig te kunnen uitvoeren.

In dat geval is er geen oogmerk om winst door daling van de markt te incasseren.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.