Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 7 februari 2015

Commodities

CommoditiesOnder Commodities (enkelvoud commodity) verstaan we goederen en grondstoffen zoals koffie, sojabonen, katoen, edelmetalen als goud etc.

Vrij kenmerkende voor commodities is dat ze niet per eenheid (per stuk) worden verkocht maar in grote hoeveelheden tegelijk.

Een ander kenmerk is dat ze niet van elkaar te onderscheiden zijn. Een eenheid goud is altijd gelijk aan de andere eenheid goud.

Commodities zijn populair om via een goederentermijnmarkt te verhandelen.

Er zijn mensen die ook bitcoin als een commodity zien, maar dat aantal is nog beperkt. Zie dit artikel

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.