Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 7 december 2014

sentiment

sentimentHet sentiment, wat hetzelfde is als stemming is in feite de meest bepalende factor voor de koersen in de effectenwereld.

Bij een echt positief sentiment wordt het zwartste nieuws nog door de beleggers als positief ervaren en zal het tot stijgende koersen leiden.

Bij een fors negatief sentiment is er geen enkel nieuws dat koersen weer wat omhoog kan krijgen. Ze zullen op elk nieuws verder omlaag gaan.

Soms weten de beleggers zelf niet echt wat hun sentiment is zodat dit constant op en neer gaat.

In dat geval spreken we van een nerveus sentiment. Per saldo zal de beurs in een dergelijke periode weinig veranderen.

Er bestaan verscheidene sentimentindicatoren die bedoeld zijn om dit sentiment zichtbaar te maken en indien mogelijk een omslag te voorspellen. In plaats van sentimentsindicatoren spreken we ook wel van expectational indicators.

Dit soort sentiment dat door deze indicatoren wordt gemeten is meestal dat van zogenaamde odd-lotters (mensen die vreemde aantallen aandelen kopen), beleggingsfondsen en handelaren op de vloer die voor eigen rekening werken.

Het idee achter deze sentimentsindicatoren is dat ook deze marktpartijen onder gelijksoortige omstandigheden op dezelfde manier reageren.

Een vreemde eend in de bijt is de advisory index. Dit is de index van de beroepsadviseurs. Als deze op kopen staat moet er verkocht worden en omgekeerd, waaruit wel blijkt dat men geen hoge dunk van het oordeel van deze beroepsadviseurs heeft. De basis van deze index is dat deze beleggingsadviseurs altijd fout zitten. Geen erg hoopvol uitgangspunt dus.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.