Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 5 april 2014

bubble

bubbleOnder een bubble of bubbel verstaan we een periode dat de koersen fors overgewaardeerd zijn ten opzichte van de werkelijke waarde.

Een berucht voorbeeld is de zogenaamde internetbubble eind jaren negentig.

Er is veel studie gedaan naar het ontstaan van een bubble en men is het er over eens dat ze ontstaan op het moment dat beleggers aankopen gaan doen met uitsluitend de steeds maar stijgende prijzen als reden. Er is niet echt sprake van een technische of fundamentele reden en het gedrag moet dan ook vooral in de hebzucht worden gezocht die men niet meer onde controle heeft. Bubbls blijven bestaan tot de koersen of prijzen een bepaalde -nooit tevoren bekende- grens hebben bereikt waarna de stijging stagneert, mensen winst gaan nemen, er aanbod ontstaat dat niet meer op basis van stijgende prijzen gekocht wordt en de bubble barst.

Volgens deze theorie zal elke bubbele dus met zekerheid op een zeker moment barsten en het is dus goed dat beleggers zich er goed van bewust zijn. Winstnemen is het devies als er sprake is van een dergelijke situatie.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.