Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 5 april 2014

bubble

bubbleOnder een bubble of bubbel verstaan we een periode dat de koersen fors overgewaardeerd zijn ten opzichte van de werkelijke waarde.

Een berucht voorbeeld is de zogenaamde internetbubble eind jaren negentig.

Er is veel studie gedaan naar het ontstaan van een bubble en men is het er over eens dat ze ontstaan op het moment dat beleggers aankopen gaan doen met uitsluitend de steeds maar stijgende prijzen als reden. Er is niet echt sprake van een technische of fundamentele reden en het gedrag moet dan ook vooral in de hebzucht worden gezocht die men niet meer onde controle heeft. Bubbls blijven bestaan tot de koersen of prijzen een bepaalde -nooit tevoren bekende- grens hebben bereikt waarna de stijging stagneert, mensen winst gaan nemen, er aanbod ontstaat dat niet meer op basis van stijgende prijzen gekocht wordt en de bubble barst.

Volgens deze theorie zal elke bubbele dus met zekerheid op een zeker moment barsten en het is dus goed dat beleggers zich er goed van bewust zijn. Winstnemen is het devies als er sprake is van een dergelijke situatie.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.