Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 23 maart 2014

Traders advantage

Traders advantageHet zogenaamde Traders advantage is het verschil tussen het percentage winnaars en het percentage verliezers.

Een voorbeeld om dit wat te verduidelijken:

Stel we hebben een tradingsysteem dat het in 60% van de gevallen bij het rechte eind heeft.

En dus automatisch in 40 % van de gevallen een fout resultaat geeft.

Onze traders advantage is dan 60%-40% = 20%.

Een systeem dat het in 50% van de gevallen bij het rechte eind heeft heeft dus een traders advantage van 50-50 ofwel 0. Bij minder dan 50% winnend zakken we onder de nul.

Een (theoretisch) systeem dat altijd goed zit zou 100 - 0 ofwel 100% scoren.

Het zegt niet alles over de kans om geld te verdienen met het systeem. Een systeem dat in 45% van de gevallen heel veel geld wint en veel kleine verliezen maakt kan ene negatieve traders advantage hebben maar wel dik geld verdienen.Gebruikte begrippen in traders advantage


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
percentage winnaars
  ... in veel advertenties voor tradingsystemen en dergelijke komen we nogal eens het percentage winnaars tegen...Lees meer
verliezen
  ... we spreken van verliezen bij effecten wanneer deze in koers dalen verliezen staat tegenover winnen we komen het tegen in de...Lees meer
zakken
  ... we spreken van het zakken van effectenkoersen wanneer deze steeds lager worden...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.