Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 14 maart 2014

Schrijver van een optie

Schrijver van een optie

 

Schrijver van een optie
klik voor grotere afbeelding


De schrijver van een optie is de eigenlijk verkoper van het recht om gedurende een bepaalde, vaste periode van hem een onderliggende waarde als bijvoorbeeld aandelen of vreemde valuta te kopen in het geval van een calloptie of juist aan hem te verkopen bij een putoptie.

De schrijver van een optie gaat altijd een verplichting aan


Van dit recht behoeft de koper van de optie geen gebruik te maken. De schrijver van een optiecontract geeft hiermede het initiatief tot het effectueren van de transactie uit handen aan de wederpartij uit het contract.

De schrijver van een optie ontvangt premie


Als vergoeding voor het verkopen van de rechten en het daarmee op zich nemen van verplichtingen ontvangt de schrijver de premie die door de wederpartij (de koper) moet worden betaald.

De schrijver van een optie is belangrijk

De schrijver van een optie is een noodzakelijke schakel in het gehele proces van handelen in opties. Zouden er geen schrijvers zijn, dan was er ook geen mogelijkheid tot het kopen van opties als verzekering en andere redenen waarop opties worden gekocht. 

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.