Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 18 maart 2014

Fast Fourier transformatie

Fast Fourier transformatie

Een zogenaamde Fast Fourier transformatie, vaak afgekort tot FFT is een berekening die op bijvoorbeeld historische koersen wordt uitgevoerd en die dan aangeeft welke golfbewegingen aan de koersbewegingen ten grondslag liggen, en welke amplitude deze golven hebben.

We vinden Fast Fourier transformatie dan ook terug in de technische analyse. Vooral bij technieken die het moeten hebben van meer cyclische bewegingen is FFT van groot belang.

We vinden de techniek dan ook terug in de grotere softwarepakketten.

Fast Fourier transformatie
Golven die NIET met Fast Fourier transformatie bestudeerd kunnen worden.

Gebruikte begrippen in fast fourier transformatie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

amplitude
  ... De amplitude is de hoogte van een cyclische beweging of golfbeweging dus de uitslag gemeten vanuit de 0 waarde...Lees meer
analyse
  ... De term analyse komen we in de beleggingswereld vaak tegen. Afhankelijk van de context kan het begrip verschillende betekenissen hebben...Lees meer
technische analyse
  ... technische analyse is omstreden volgens vele "echte beleggers" zoals ze zichzelf voor in beleggingsclubs graag noemen is technische analyse een...Lees meer
transformatie
  ... handelen van een bank wat tot gevolg heeft dat...Lees meer

Begrippen waar fast fourier transformatie in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

FFT
  ... een zogenaamde fast fourier transformatie vaak afgekort tot fft is een berekening die op bijvoorbeeld historische koersen wordt uitgevoerd...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.