maandag 28 november 2016

de beste beleggingsadviseur

de beste beleggingsadviseur

Natuurlijk wilt ook u weten wie de beste beleggingsadviseur ter wereld is. U vertrouwt uw zuurverdiende geld natuurlijk niet zomaar aan iemand toe, nietwaar?

Wat verwacht u van de beste beleggingsadviseur?

Natuurlijk verwacht u van uw beleggingsadviseur dat hij u de beste aandelen voor uw aandelen portefeuille zal aanbevelen. Maar....Als uw adviseur u aanraadt om aandelen te kopen, dan zal dat moeten gebeuren van een andere belegger die van zijn adviseur te horen heeft gekregen dat hij deze andelen moest verkopen. Ofwel uw adviseur zit goed en de ander fout, of omgekeerd.

Als we ervan uitgaan dat er heel veel adviseurs zijn, die allemaal hun werk naar eer en geweten doen, dan mogen we stellen dat de gemiddelde, integere adviseur in 50% van de gevallen een juist advies geeft.

En daar krijgt hij een leuk jaarlijks bedrag voor. Van zijn baas. Van de provisie die u betaalde. Heeft hij u daar overigens al eens voor bedankt? Een goede sigaar aangeboden of zo?

Is er dan een alternatief?


Zeker, meerdere goede alternatieven zelfs.

Een heel belangrijk alternatief voor een beleggingsadviseur is een muntstuk van 1 euro. (andere munten werken overigens ook).

U denkt aandeel aandeel XYZ wel leuk lijkt. U maakt dan met uzelf de volgende afspraak: Ik gooi het munstuk omhoog en kijk hoe het neervalt. Komt de 1 omhoog dan koopt u, komt de andere zijde omhoog dan verkoopt u. Of u doet niets.

Deze strategie werkt statistisch gezien even goed als een goede beleggingsadviseur. Maar is wel een stuk goedkoper. Er zijn zelfs studies dat het beter werkt dan een beleggingsadviseur, die gemiddeld niet boven de 48% zou scoren, zo blijkt uit empirisch onderzoek. Zie het boek "Think like a freak" van Levitt & Dubner.

Zijn er nog meer alternatieven?


Zeker. Er zijn goede, zelfs zeer goede handelssystemen voor aandelen en opties te verkrijgen. Maar kunnen die dan de toekomst voorspellen? Nu, was dat maar waar. Dit soort voorspelsystemen is te vergelijken met de weersvoorwachting. Hoe korter de periode van de voorspelling, hoe beter deze zal zijn. Dat zelfde geldt voor die voorspelsystemen (beter is te spreken van verwachtingssystemen) voor aandelen.

Ga er maar gerust van uit dat de richting van de beurzen voor enkele dagen, hooguit 10 werkdagen, met een redelijke zekerheid (overigens ook nooit 100%) te voorspellen is. Alles wat daarna komt is puur koffiedik kijken. Wat "deskundigen" en "beursgoeroes" hierover ook weten te zeggen. Probleem bij dit soort mensen is dat er gewoon een visie van ze wordt verwacht. "Ik heb geen flauw idee...", hoe waar ook, kunnen ze niet verkopen. Maar goed, na een paar maanden weet toch niemand meer wat ze gezegd hebben.

En dat geldt ook voor die beleggingsadviseur. Immers, als de bank echt dit soort voorspellingen voor de lange duur kon doen, waarom zouden ze dan hun overtollige geld steken in simpele dingen als een hypotheekje op uw huis voor een paar procent? Nee, uw hypotheek is lekker stabiel en u betaalt de rente toch wel. Dat blijft ook wel een paar jaar zo. Maar de bank weet veel te goed dat dit voor de effectenmarkt zeker niet opgaat.

Wie is nu de beste?


Kortom, als u nu eens zou kunnen beschikken over een goed, betrouwbaar systeem dat voor u de richting van de beurs voor de korte termijn aan zou geven, en als u nu eens alle kennis zou kunnen verzamelen waarmee u zelf kon gaan handelen, wie zou dan de beste adviseur zijn?


  • Iemand die alles over u weet.
  • Iemand die uw omstandigheden tot in detail kent
  • Iemand die uw rechten en verplichtingen goed kent.
  • Kortom, iemand met ECHT kennis van zaken.


En wie dat is?

De aller-beste beleggingsadviseur bent u altijd nog zelf.


Gewapend met één van de handelssystemen van Compabo Trading & Investment en met de kennis uit onze tientallen Nederlandstalige boeken, geschreven uit de praktijk, vol van zelfvertrouwen omdat u op speelse wijze uw kennis hebt getoetst,kunt u elke professionele adviseur naar de kroon steken.

(en wie denkt u dat u af zal raden om het zelf beter te gaan doen?.......inderdaad)