Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 13 juli 2016

boekverlies

boekverliesEen boekverlies is een verlies dat wordt geleden als iets wordt verkocht tegen een prijs die lager is dan de boekwaarde.

Er kan ook boekverlies optreden als iets wat op de balans staat in een jaar meer van zijn waarde verliest dan bijvoorbeeld de afschrijvingen.

Bij effecten kan boekverlies worden geleden als de beurskoers van een effect aan het einde van een bepaalde periode (bijvoorbeeld een jaar) lager is dan die waarop het voorgaande jaar werd afgesloten.

Er wordt dan ook wel van papieren verlies gesproken. Zie ook bij boekwinst.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.