Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 12 april 2015

Covered Call writer

Covered Call writerEen Covered Call writer is een belegger die zich constant bezig houdt met het schrijven van covered calls. Dat zokm dus callopties waarbij men de met de onderliggende waarde als dekking kan gebruiken.

Covered call met opties

Maar in plaats van aandelen gebruikt men ook wel een calloptie, waarbij vaak voor een langer lopende optie wordt gekozen omdat die weinig verwachtingswaarde zal verliezen.

Ook zal men bij de keuze van een optie als dekking om dezelfde reden vaak kiezen voor een in-de-money calloptie omdat die die bewegingen van een aandeel nog het beste zal volgen/.


Zodra de expiratiedatum van een call verstreken is wordt er direct een nieuwe call geschreven. Een belegger die met covered callopties werkt is er niet op uit om de onderliggende waarde te leveren. Hij zal in voorkomende gevallen kiezen voor een systematische aanpak. Bijvoorbeeld door de optie door te rollen naar een volgende uitoefendatum, al dan niet met aanpassing van de uitoefenprijs

We hebben het bij een covered call writer dus zeker niet over iemand die wel eens een keertje een call schrijft.

Veel mensen schrijven liever geen callopties omdat ze bang zijn dat hun geliefde aandelen daardoor verkocht zullen worden. Uiteraard gebeurt dat dan alleen als de aandelen behoorlijk gestegen zijn en dus met winst de portefeuille gaan verlaten. Maar dat lijkt de bittere pil van de "gedwongen" verkoop voor deze beleggers niet te vergulden.

Meer rationeel ingestelde beleggers gebruiken schrijven van een covered call als een prima techniek om het rendement van een aandelenportefeuille aanzienlijk te verbeteren.


Gebruikte begrippen in covered call writer


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
belegger
  ... Onder een belegger verstaan we een bedrijf of persoon die zich bezighoudt met het beleggen van overtollige geldmiddelen teneinde hier...Lees meer
call
  ... de losse term call kan in diverse betekenissen worden gebruikt in de eerste plaats voor een calloptie en in de tweede...Lees meer
covered call
  ... de covered call ofwel de gedekte call is een optiestrategie waarbij tegenover de...Lees meer
expiratiedatum
  ... in principe is een expiratiedatum de datum waarop een contract afloopt dus ook een optiecontract...Lees meer
onderliggende waarde
  ... onder de onderliggende waarde verstaan we datgene dat de basis van een optie vormt bijvoorbeeld een aandeel een aandelen...Lees meer
pil
  ... een pil is hetzelfde als een gifpil een vaak gebruikte constructie van ondernemingen die bescherming tegen een ongewenste overname moet...Lees meer
schrijven
  ... hierbij ontvangt de schrijver de optiepremie waar...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.