Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 10 april 2014

hedgerisico

HedgerisicoHoewel hedging bedoeld is om risicos weg te nemen zien we dat het ook een risico met zich mee brengt dat het hedgerisico wordt genoemd.

Om een aantal risico's te noemen die met hedging worden verminderd of zelfs verdwijnen:

1.Verlies van het product.

Als een boer een leververplichting voor graan heeft voor een vaste prijs op een vast moment, en de \ graanoogst mislukt bijvoorbeeld door het weer, dan heeft hij een groot probleem.

Hij moet contractueel leveren en zal dus duur in moeten kopen

2. Verlies door gestegen prijzen.

Als het prijs van een product ver boven de vastgesteld leverprijs stijgt, dan loopt de producent een flinke cent mis.

Dit risico loopt hij voor het voordeel van het hebben van een vaste leverprijs.

3.Basisrisico.

Dit risico komt voort uit het feit dat de futuresprijs te ver afwijkt van de daadwerkelijke prijs (spotprijs).

Het kan trouwens twee kanten op werken.

4. Margincalls.

De margin is het bedrag dat als zekerheid gesteld moet worden en is afhankelijk van het verschil in leverprijs en de de daadwerkelijke prijs van de onderliggende waarde.

Als het verschil te groot wordt zal meer zekerheid gesteld moeten worden.

Dit noemen we een margincall en de speculator dient deze reserve wel te hebben of hij moet (of soms wil) zijn positie met een flink verlies afsluiten.

5. Kwaliteitsrisico.

Soms voldoet het geleverde kwalitatief niet aan de opgegeven specificaties.

Vervanging is niet altijd gemakkelijk of zelfs onmogelijk.

Ook kunnen hier niet voorziene-prijsverschillen uit voortkomen.
Gebruikte begrippen in hedgerisico


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

hedging
  ... de term "hedge" heeft tegenwoordig een rare bijsmaak die voortkomt uit de acties van sommige hedgefunds die soms rare transacties...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer
margin
  ... margin is de engelse term voor een geldbedrag dat u bij uw bank of commissionair als zekerheid moet stellen voor...Lees meer
positie
  ... de positie is de som van de openstaande contracten of trades in een bepaald beleggingsinstrument bijvoorbeeld een positie in obligaties...Lees meer
prijs
  ... de prijs is de tegenwaarde in geld die voor een product of dienst betaald moet worden soms is er sprake...Lees meer
producent
  ... de producent combineert productiefactoren om goederen en diensten te vervaardigen en te leveren of anders geformuleerd een persoon of onderneming...Lees meer
risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer
vast
  ... vast is een beursterm voor een beurs met veel fondsen met stijgende koersen...Lees meer
verlies
  ... we spreken van een verlies als de gerealiseerde opbrengst van een financiĆ«le transactie een lager bedrag opbrengt dan de investering...Lees meer
zekerheid
  ... in het algemeen spreken we van een zekerheid bij een dekking of onderpand...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.