woensdag 4 september 2013

aandelenfase

aandelenfaseWe spreken van de aandelenfase van een converteerbare obligatie als de koers van het bijbehorende aandeel al boven de conversiekoers ligt.

Het koersgedrag van de converteerbare obligatie zal dan ongeveer overeen gaan komen met die van het aandeel.

Beleggen in converteerbare obligaties doen we dan ook voor koerswinsten. En we vangen ook nog een couponrendement.

Groot nadeel is, dat bij tussentijdse aflossing à pari een flink verlies geincasseerd moet worden.

Een belegger die voor de keuze staat, zal goed moeten kijken wat in zijn geval het voordeel verdient: Een aandeel, een converteerbare obligatie of een langlopende calloptie samen met een gewone obligatie of zelfs een deposito met wat langere looptijd.

Het is op voorhand eigenlijk niet te zeggen wat de beste keuze zal zijn.

Het lijkt er in een eerste oogopslag zelfs op, dat aankoop van de converteerbare obligatie niet echt aan te raden valt omdat deze het qua rendement en flexibiliteit vaak af zal leggen tegen de calloptie. Hou bij de berekening of vergelijking ook altijd goed rekening met de provisiekosten.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.