donderdag 24 mei 2018

5 GEWOONTEN VAN SUCCESVOLLE BELEGGERS

5 GEWOONTEN VAN SUCCESVOLLE BELEGGERS

Doe je huiswerk - Investeren is geen emmer met golfballen op een drivingrange die je alleen maar de ruimte in hoeft te slaan. Een kleine mislukte belegging doet nooit iets anders pijn dan je trots, maar een grotere mislukte investeringen kunnen een kostbaar domino-effect veroorzaken dat nog een flink stukje buiten uw chequeboek verder kan gaan.


Leren, leren en nog eens leren

Als u een beginner bent, bent u verplicht (al was het maar aan uzelf) om zoveel mogelijk kennis van de miljarden markt op te doen die “De markt” wordt genoemd. Een multinationaal, hyperdynamisch systeem. Zorg dat u het verschil tussen futures en opties uit kunt leggen. Dat u weet wat de effecten van valutamanipulatie zijn op buitenlandse investeringen. Krijg inzicht in rentevoeten, dividenden en kapitaalwinsten, hefboomwerking, marges, premies, volume en noem het allemaal maar op. U hebt inmiddels wel een idee wat er op u af komt

Pas nadat u een goed gevoel hebt bij de opgedane kennis en nadat u de af te leggen weg goed voor u zien gaat u verder naar de volgende gewoonte.

Zorg voor een doordachte en robuuste strategie

Weet u bij werken met opties het verschil tussen een collar en een kalenderspread? Bent u een zogenaamde “valuebelegger?” Gelooft u dat prestaties uit het verleden een betrouwbare indicator zijn van de waarde van een bepaald aandeel? Het vinden van de juiste strategie zal u in staat stellen om investeringen te kiezen die goed binnen uw budget vallen en helpen om de doelstellingen met betrekking tot uw investering te realiseren. Een financieel adviseur kan u helpen om uit de verschillende strategieën de juiste te kiezen die bij u past. Natuurlijk kunt u altijd zonder strategie in de markt duiken, maar de kans dat u zichzelf tegen gaat komen als de markt zich een tijdje tegen u gaat keren is wel heel erg groot..

Stel uw doel vast en houd u daar aan

Rijkdom is, net als Rome niet in één dag gebouwd is, niet op korte termijn te realiseren. Het kost heel veel denkwerk, een paar gelukkige investeringen en vraagt al helemaal niet om ongeduld en acties gericht op de korte termijn. Ga rond de tafel zitten met een financieel adviseur en stel een lijst met realistische doelstellingen op.

Schrijf uw doelen op en kijk ze regelmatig door

Schrijf ze op. Lees ze vaak. Misschien moet u ze zelfs wel eens aanpassen. Maar wat u ook doet, wijkt niet af van uw doelen bij de allereerste indicatie dat er iets anders gaat dan u had verwacht. Een doordachte en bewezen strategie kan u helpen bij het opzetten van haalbare doelen. Een adviseur kan u helpen om u er aan te houden. Maar uiteindelijk komt het op u aan om ze daadwerkelijk te realiseren.

Doe geen onverantwoordelijke acties

Als we met onze rug tegen de muur staan vragen we ons soms af: 'Wat heb ik te verliezen? Nou, afhankelijk van uw investeringen zou het antwoord wel eens kunnen zijn: “Heel veel!” Als een fonds in waarde daalt,is het ook de taak van het fonds om weer te herstellen! Het laatste wat je wilt doen is proberen om een achterblijvend aandeel zelf te gaan compenseren. Als u een goede strategie heeft dan zou die strategie u door de onvermijdelijke marktdalingen moeten loodsen. Houd u aan het plan, blijf binnen uw budget, en als alle andere niet lukt, haal er een goede een financieel adviseur bij. En doe dat voordat u gekke beslissingen gaat nemen.

Houd plezier in het investeren

Sommige hobby’s nemen al uw tijd. En er is ook niet iets als een jaarlijkse rustperiode zoals bij voetbal. Dus neem regelmatig afstand van de markt en zorg dat die markt past in een veel breder perspectief.

U bent gaan beleggen om meer financiële vrijheid te krijgen, nietwaar? Dus dan zou het wel heel vreemd zijn als u de markt de kans gaf u die vrijheid weer af te nemen.