Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 25 december 2017

Beurs goed voorspeld maar toch verlies

Beurs goed voorspeld maar toch verlies? Met opties kan dat

Af en toe vallen koersen fors terug. Omdat veel belegger ervaren hebben dat een dergelijke snelle val vaak gepaard gaat aan een even snelle opmars zijn ze dan geneigd grote hoeveelheden callopties aan te kopen. Dit in de hoop dat dit gedrag uit het verleden opnieuw op zal gaan treden.

Maar door de snelle val is de volatility snel gestegen. Volatilty wordt uitsluitend berekend uit beweging. En of dat een dalende of een stijgende beweging was maakt voor de berekening totaal niet uit. Een stijging en daling leveren dezelfde eindwaarde op. 

 

waardeontwikkeling aandeel en optiepremie

We kopen dan de callopties in afwachting van een herstel. Maar we doen die aankoop dus in een periode van een hoge volatility. Als er dan zoals verwacht wel een stijging inzet, maar deze stijging gaat rustig en gestaag inplaats van weer snel omhoog dan kan er een vreemd verschijnsel ontstaan. Dat ontstaat omdat de volaitity nu snel zal gaan dalen.

Omdat de volatility een belangrijke component van de prijsberekening van de optiepremie is, zal met de dalende volatility ook de de premie gaan dalen. Afhankelijk van het feit of we met een in-the-money of out-of-the-money calloptie te maken hebben zal de prijs van een call meer of minder gaan stijgen.

Soms is deze stijging echter lager dan de daling door de gedaalde volatility. In dat geval hebben we een optie gekocht waarbij de onderliggende waarde wél de goede kant op beweegt maar die desondanks toch minder waard wordt. Een curieus maar uit de prijsvorming van opties logisch te verklaren verschijnsel dat veel beleggers behoorlijk in verwarring kan brengen.

Omdat een out-of-the-money optie het meest gevoelig is voor deze effecten zullen we het verschijnsel bij die opties het meest aantreffen.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.