dinsdag 19 september 2017

optimal f

optimal f


De term optimal f komt uit moneymanagement technieken. Is met name bekend geworden uit de boeken van Ralph Vince.

Moneymanagement bepaalt voor 40% uw tradingresultaat

Zoals u wellicht weet wordt moneymanagement als één der belangrijkste voorwaarden voor succesvolle trading gezien. Sterker nog, het staat op de tweede plaats achter de bekende tradingpsychologie, die goed is voor 50% van de rendementen. Moneymanagement staat met 40% dus op een eerzame 2e plaats en op de derde plaats vinden we het eigenlijke tradingsysteem. U weet wel, die Heilige Graal waar handelaren allemaal zo fanatiek naar op zoek zijn. Helaas zal het vinden van die trofee niet veel aan hun trading toe gaan voegen, zo blijkt uit de statistieken. Één van de belangrijkste punten in de moneymanagement wereld is het herbeleggingspercentage. Er zijn vele technieken omdat te bepalen zoals de 2% regel, de 6% regel, de Kellyformule en de meest spectaculaire, namelijk optimal f.

Optimal f is het getal dat aangeeft welk percentage van het beschikbare handelskapitaal ingezet moet worden om tot een optimaal rendement te komen.

Optimal f geeft verbazende resultaten

Het voordeel is, dat het rendement zo hoog mogelijk wordt, maar een nadeel is dat de resultaten enorm op en neer kunnen springen. Daardoor is deze techniek zeker niet voor iedereen geschikt. De enige manier om met deze techniek om te gaan is eigenlijk om een maximum te stellen waarop u stopt. Weet u dat te bereiken dan moet u ook inderdaad stoppen en toch niet stiekem doorgaan want het risico dat dit op rampen eindigt is redelijk groot. Uiteraard zijn er varianten ontwikkeld zoals secure f. Neem die dan ook beslist mee in uw besluitvorming als u hier iets mee wilt gaan doen.Overtuig uzelf met een demonstratie


Via onderstaande demonstratie kunt u de verbazende werking van optimal f zelf constateren.

Uitgangspunt is een supersimpel spelletje, waarbij er met een muntje wordt gegooid. Zit u goed dan ontvangt u 2 euro, zit u niet goed dan verliest u 1 euro. Klinkt op het eerste gezicht best aantrekkelijk nietwaar. Wacht maar af tot u het herbeleggingspercentage gaat wijzigen.

 Probeer het in elk geval uit met de herbeleggingspercentages van 10%, 25%, 50%, 75% en 90% voor degenen die graag "all in" gaan. Na deze demo doen ze dat minder graag, dat kan ik u verzekeren.

Overigens is de optimal f van dit spel gelijk aan 25 ofwel 25%. Met de demo kunt u dat ook zelf constateren

Voor wie meer over de fascinerende wereld van moneymanagement bij trading wil weten is dit boek over moneymanagement zeer aan te raden. Voor weinig geld biedt het zeer veel praktisch bruikbare informatie. Voor meer info over tradingsystemen is er het boek tradingsystemen. De boeken kosten nauwelijks iets, dus daar hoeft u het al helemaal niet te laten. Één transactie die iets beter afloopt en u hebt de investering er al meermalen uit.

Nog steeds niet zo overtuigd van het effect van de juiste moneymanagement technieken? Probeer onderstaande demonstratie voor de aardigheid eens uit en de resultaten zullen u verbijsteren.