woensdag 4 januari 2017

american eagle

american eagle


De eagle is een Amerikaanse massief gouden munt.

Goud is waarschijnlijk het meest bekende edelmetaal ter wereld dat vele toepassingen kent. Het blijft dan ook gewild.

Waarschijnlijk gaat ook u er van uit dat de handel in goud (gold bullion investing zeggen de Amerikanen) helemaal niets voor u is, en iets is dat overgelaten moet worden aan mensen die ervoor geleerd hebben. Natuurlijk valt het merendeel van de handelaren in goud in deze categorie. Maar er zijn een paar wegen die een instap in de goudhandel een stuk simpeler maken en daarmee kan ook voor u goud een goede belegging zijn.

Om te beginnen is goud waarschijnlijk een van de gemakkelijkst te verhandelen beleggingsvormen. Het wordt over de gehele wereld en letterlijk 7 dagen per week en 24 uur per dag verhandeld. U kunt dus in elk land gebruik maken van deze investeringsmogelijkheid.

Natuurlijk is ook altijd aan u verteld dat u niet alles op een ding moet zetten maar uw risico moet spreiden. En daarom hoort goud in elke serieuze portefeuille thuis. Al was het maar omdat goud meestal een andere koers vaart dan papieren investeringen zoals aandelen en obligaties. In spannende tijden vluchten veel mensen naar het stabiele goud, wat prijsstijgingen geen. Daarnaastlaten ze de andere beleggingsvormen voor wat ze zijn en de verminderde vraag zorg voor daling.

Uit een oogpunt van spreiding is goud dus een uitstekende belegging. Een hoeveelheid goud in uw portefeuille kan zorgen voor een veel stabielere portefeuille. Veel adviseurs gaan uit van 5 tot 10 procent om een effectieve demping van schommelingen te bereiken. Ziet u de toekomst somber in dan zou zelfs een hoger percentage te overwegen zijn.

Vaak wordt gebruik gemaakt van gouden munten. Bijvoorbeeld de American Eagle of de Krugerrand. Deze munten zijn uit puur goud samengesteld en worden wereldwijd als betrouwbaar herkend. De Eagle wordt daarbij ook nog gegarandeerd door de overheid in de USA.

De American Eagle is een flexibele en liquide beleggingsvorm omdat de munt gemakkelijk in cash omgewisseld kan worden op elk gewenst moment. De waarde is gekoppeld aan de goudprijs op de spotmarkt met een klein percentage kosten voor het aanmaken(slaan) van de munt.

Dus als u dacht dat investeren in goud lastig was, het tegendeel is waar. Ook bestaan er banken waar u een speciale goudrekening kan aanhouden zodat u niet zelf het kostbare materiaal behoeft te bewaren.