Neem nu deel aan de revolutie

Neem nu deel aan de revolutie
Neem nu deel aan de revolutie door op deze banner te klikken. Gratis, geen verplichtingen, zelfs geen emailadres

zondag 3 juli 2016

Zijn optiebeleggers betere beleggers?

Zijn optiebeleggers betere beleggers?Een discussie die nog wel eens opduikt is de vraag of optiebeleggers betere beleggers zijn. Onderzoeken die gaande zijn lijken daarop te duiden. Optiebeleggers maakten ook met aandelen een beter rendement dan beleggers die niet in opties handelden. En dit was onafhankelijk van het feit dat met opties het rendement natuurlijk wel iets te verbeteren is (bijvoorbeeld door het schrijven van callopties op aandelen in portefeuille).

De oorzaak van dit grappige fenomeen is waarschijnlijk dat opties als moeilijk worden gezien door veel beleggers en alleen de echt gedreven en fanatieke beleggers dit middel gaan bestuderen en daadwerkelijk gebruiken. Met andere woorden, optiebeleggers vormen niet de doorsnee beleggers, maar zijn juist de fanatiekere en beter opgeleide beleggers.

We moeten ook verwachten dat vele het optiebeleggen ook zakelijk of als handelaar in loondienst zullen doen en ook van daar uit mogen we een betere kennis en ervaring verwachten dan dat de doorsnee belegger in huis heeft.

Kortom, er zit enige waarheid in deze bewering.