vrijdag 11 maart 2016

permabull en permabear

permabull en permabear


Een permabull is een belegger die er altijd van overtuigd is dat de beurs alleen maar omhoog kan. Er is geen argument dat de permabull hiervan af kan brengen. Gezien de slingerbewegingen van de beurs zal de permabull een deel van zijn loopbaan gelijk hebben en een deel niet.

Als hij gelijk heeft zal hij dat zien als een vanzelfsprekend iets en in de perioden dat de beurs omlaag gaan zal hij anderen die niets van de beurs begrijpen daarvan de schuld geven en constant vermelden dat de beurs weer elk moment omhoog kan gaan.

De tegenhanger van de permabull is uiteraard de permabear. Deze zal het omgekeerde verhaal van de permabull vertellen en wijzen op het feit dat de beurs elk moment fiks kan gaan dalen en dat hij dat altijd al aan heeft zien komen.

Kortom, het regelmatige gelijk van de permabull en permabear wordt vooral veroorzaakt door de slingeringen van de beurs. Met inzicht in de beurs (voor zover dat al mogelijk is) heeft het allemaal weinig te maken.
Gebruikte begrippen in perma bear


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.


belegger
  ... Onder een belegger verstaan we een bedrijf of persoon die zich bezighoudt met het beleggen van overtollige geldmiddelen teneinde hier...Lees meer
beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
dalen
  ... het dalen van effectenkoersen is een begrip waarmee lagere koersen worden aangeduid...Lees meer