vanaf 1-9-2019 dagelijks het sentiment van een aantal beurzen met hun cyclus

vanaf 1-9-2019 dagelijks het sentiment van een aantal beurzen met hun cyclus

maandag 1 februari 2016

Economische levensduur van productiemiddelen

Economische levensduur van productiemiddelen


Met het begrip ecomische levensduur van produktiemiddelen bedoelen we de periode waarover produktiemiddelen op grond van economische slijtage in de administratie worden afgeschreven.

Dit wil echter niet zeggen dat deze productiemiddelen inderdaad niet bruikbaar meer zouden zijn. Voor het ontstaan van economische slijtage zijn meerdere oorzaken te vinden.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een meer effective of efficiente productiemethode.

Het ter beschikking komen van betere werkmethoden of productietechnieken.

Ook de vraag naar een product speelt een rol.

Wordt een product niet meer afgenomen en we hebben speciale apparatuur aangeschaft of ontwikkeld om het product te maken, dan moet het apparaat economisch worden afgeschreven.

Gebruikte begrippen in economische levensduur van productiemiddelen


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

beschikking
  ... de term beschikking kan verschillende betekenissen hebben 1 een uitspraak van een rechter op een verzoekschrift zonder dat er sprake...Lees meer
economische slijtage
  ... onder de economische slijtage verstaan we de waardevermindering van kapitaalgoederen die in direct gevolg is van de veroudering van...Lees meer
levensduur
  ... onder de levensduur verstaan we de periode gedurende welke een derivaat genoteerd is vele zijn na die periode waardeloos zoals...Lees meer

vanaf 1-9-2019 dagelijks de beurstimer

vanaf 1-9-2019 dagelijks de beurstimer

vanaf 1-9-2019 dagelijkse de oversold/overbought status

vanaf 1-9-2019 dagelijkse de oversold/overbought status

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.