vanaf 1-9-2019 dagelijks het sentiment van een aantal beurzen met hun cyclus

vanaf 1-9-2019 dagelijks het sentiment van een aantal beurzen met hun cyclus

dinsdag 19 januari 2016

Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal

Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal


De in 1951 opgerichte Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal was een eerste poging tot samenwerking tussen de landen binnen Europa. Deze wordt gezien als het fundament voor wat tegenwoordig de Europese Unie is.

De Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, in het algemeen afgekort tot EGKS had vooral een politiek doel, namelijk de aartsvijanden Duitsland en Frankrijk zo met elkaar te verknopen dat men elkaar teveel nodig had om oorlog te voeren.

En dat verknopen verliep voornamelijk via de zware industrie in beide landen, de staalindustrie en de kolenmijnen.


Gebruikte begrippen in Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

europese unie
  ... onder de europese unie die werd opgericht bij het verdrag van maastricht in 1992 verstaan we een verzamelingnaam van...Lees meer

vanaf 1-9-2019 dagelijks de beurstimer

vanaf 1-9-2019 dagelijks de beurstimer

vanaf 1-9-2019 dagelijkse de oversold/overbought status

vanaf 1-9-2019 dagelijkse de oversold/overbought status

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.