vanaf 1-9-2019 dagelijks het sentiment van een aantal beurzen met hun cyclus

vanaf 1-9-2019 dagelijks het sentiment van een aantal beurzen met hun cyclus

maandag 21 december 2015

Price-to-Cash Flow

Price-to-Cash Flow


De Price-to-Cash Flow (afgekort als P/CF) is een financieel kengetal dat wordt berekend door de koers van een aandeel te delen door de cash flow per aandeel.

Een Price-to-Cash Flow van 8 geeft aan dat tegenover iedere euro die een onderneming binnenkomt, de aandelen koers achtmaal zo hoog is.

Het is een getal dat geen absolute waarde heeft, maar dat in vergelijking met andere fondsen bekeken moet worden.

Wat een redelijke en normale Price-to-Cash Flow verhouding is verschilt van sector tot sector.

In een kapitaalintensieve sector ligt de Price-to-Cash Flow verhouding doorgaans lager dan in een minder kapitaalintensieve sector.

vanaf 1-9-2019 dagelijks de beurstimer

vanaf 1-9-2019 dagelijks de beurstimer

vanaf 1-9-2019 dagelijkse de oversold/overbought status

vanaf 1-9-2019 dagelijkse de oversold/overbought status

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.