vooruitzicht AEX slotkoers 3 juni 2019

vooruitzicht AEX slotkoers 3 juni 2019
Klik op de afbeelding voor meer informatie en historie

zondag 28 juni 2015

staafgrafiek

Staafgrafiek


Een staafgrafiek of ook histogram genoemd is een manier om waarden in een grafiek weer te geven, waarbij de lengte van een staaf overeenkomt met de waarde.Verticale en horizontale staafgrafiek.


We komen in de praktijk verschillende varianten van de staafgrafiek tegen, maar de standaard horizontale en verticale variant worden toch wel het meest gebruikt.


De staafgrafiek is vooral van belang voor de weergave van getalsmatige gegevens zoals in de administratie of de economie. In de wereld van de technische aandelenanalyse komen we de staafgrafiek wel eens tegen maar het is beslist niet de meest voorkomende vorm.

Staafgrafiek in de technische analyse

Onderstaand een staafgrafiek bij een zogenaamde MACD analyse, in dit geval voor de cryptomunt e-Gulden. We zien in het onderste gedeelte een verticale staafgrafiek terugkomen, in di geval gecombineerd met een lijngrafiek

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.