dinsdag 24 maart 2015

Profit factor

Profit factorDe profitfactor is een bekende grootheid bij het testen van tradingsystemen. Het is simpel de totale winst gedeeld door het totale verlies.

Dus stel dan ons tradingsysteem een totale winst van 100 maakt en een totaal verlies van 40 dan is de profitfactor gelijk aan 100/40 = 2,5.

Volgens vele traders en leveranciers van systemen is het verstandig om een tradingsysteem met een profitfactor kleiner dan 3 als resultaat van backtesting niet te gebruiken vanwege de te grote verschillen tussen backtesting en de echte wereld.

Het mag duidelijk zijn dat een systeem dat rond de 1 zit al vrij dubieus is en dat een systeem met een profitfactor kleiner dan 1 gegarandeerd tot grote problemen gaat leiden.

Maar met het gebruik van goede moneymanagementregels moet in principe elk systeem met een profitfactor van 1,5 en groter, behaald onder echte tradingomstandigheden, zeer winstgevend te maken zijn.

Nog niet zo bekend met moneymanagement technieken als de profit factor? Probeer onderstaande demonstratie eens uit en de resultaten zullen u verbijsteren.