zondag 11 januari 2015

overtrading

overtrading



Het verschijnsel van overtrading vinden we vooral bij beginnende traders met weinig tot geen gevoel voor het immense belang van goed moneymanagement.

Men begint met grote bedragen om vooral mee te kunnen doen en serieus genomen te worden door de bank en commissionair. Overigens bereikt men vooral dat men als onervaren beginner wordt gezien en als potentiële prooi om financieel volledig uit te kleden.

Overtrading zorgt er in het algemeen voor dat men al snel geen geld meer heeft om trades uit te voeren. Dit temeer daar een beginnende trader ook letterlijk alles op alles zal zetten om een verloren bedrag terug te gaan verdienen.

Een groot verlies met een relatief klein kapitaal terug verdienen is een hopeloze zaak. Overtrading wordt dan ook wel "financiële zelfmoord" genoemd.

Een ervaren trader zorgt er dan ook liever voor dat hij juist een fors kapitaal overhoudt om een klein verlies mee terug te verdienen, wat in de praktijk een stuk gemakkelijker gaat.

Een set goede moneymanagementregels kan hier wonderen doen.

Nog niet zo bekend met moneymanagement technieken als overtrading? Probeer onderstaande demonstratie eens uit en de resultaten zullen u verbijsteren.