dinsdag 13 januari 2015

Business cycle

Business cycle

De zogenaamde Business cycle is een cyclisch patroon dat bekendheid heeft gekregen door de economen Joseph Schumpeter en Jay Forrester.

De Business cycle heeft een periode van ongeveer vijf jaar wat volgens sommigen wordt veroorzaakt door het feit dat veel ondernemers met plannen van 5 jaar denken. Ook wordt deze cyclus wel gekoppeld aan de election cyclus.

Omdat er veel verandert in de econimsche situatie is de Business cycle niet altijd even gemakkelijk waar te nemen. Ook zie je verschuivingen, bijvoorbeeld van agrarische productie naar dienstverlening.

Of de Business cycle nu echt bestaat en wat het praktisch nut er van is, is dan ook een behoorlijk onderwerp van discussie onder economen.
Gebruikte begrippen in businesscycle


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

cycle
  ... het begrip cycle kent in de aandelenwereld een aantal betekenissen...Lees meer
cyclus
  ... een cyclus is een zich herhalende beweging in de tijd waarbij bewegingen omhoog en omlaag elkaar afwisselen als we kijken...Lees meer
productie
  ... het begrip productie kan op verschillende manieren beschreven worden namelijk het verwerken van productiefactoren tot eindproducten het voortbrengen van...Lees meer