vrijdag 12 december 2014

Het grote belang van fouten bij trading

Het grote belang van fouten bij trading

Elk geautomiseerd systeem dat gemaakt is om een bepaald doel te bereiken doet dat door in een hoog tempo kleine fouten te maken en die bliksemsnel te corrigeren.

Heeft u de televisie of internet wel eens een geleid projectiel gezien dat werd afgeschoten op een bepaald doel? Een dergelijk projectiel maakt gebruikt van sensoren die meten of er van de vooraf bepaalde koers wordt afgeweken. Zodra er een minimale afwijking is, wordt deze direct bijgesteld. Want als de afwijking te groot wordt, wordt bijsturen niet alleen lastiger maar het risico van slingeren en helemaal uit de koers raken is bij sterk bijsturen veel te groot.

Maar het stuurmechanisme vertrouwd dus volledig op het constante bijsturen met minimale correcties.

Fouten bij trading snel corrigeren

Elke trader heeft een doel en goed tradingplan om zijn doel te bereiken. Zodra er iets gebeurt dat niet de bedoeling is, dient bijsturing plaats te vinden. Dus als we een foute inschatting van de markt maken en onze trade niet oplevert wat de bedoelig was dan moet er direct bijsturing plaats vinden zolang dat nog zonder al te veel moeite en schade voor het einddoel kan.

Het nemen van een verlies is niet meer dan het bijsturen naar het uiteindelijk doel en geen verlies van geld of -nog erger- van eigenwaarde. Maak er dus ook niet meer van dan dat.Fouten bij trading komen gewoon voor. Of we het willen of niet. Het gebeurt en is een normaal en natuurlijk fenomeen dat bij het vak van trader hoort.

Dus die zogenaamde fouten bij trading zijn eigenlijk een waardevolle les. Het voorkomt dat we te ver afwijken van de directe route naar ons doel. Dus voor negatieve gevoelens is al helemaal geen plaats.